Dacă nu, aflați acum 🙂 Bluesky sau bsky este o alternativă la X, ex Twitter, care, pe lângă că a devenit o platformă din ce în ce mai greu frecventabilă, nici nu prea a prins în România așa cum a prins Facebook.

Vizual și funcțional seamănă cu Twitter, dar Bluesky promite să fie o versiune mai bună, cu conținut de calitate și mai puțin cenzurată.

Bluesky s-a lansat în octombrie, anul acesta, în versiunea Beta, și momentan acceptă noi utilizatori doar pe bază de invitație sau în urma înscrierii pe o listă de așteptare.

La un moment dat va fi deschisă publicului larg, însă nu încă, așa că cei care sunt early-adopters au încă parte de o platformă aerisită, cu relativ puține conturi active, și dacă nu au dat o șansă conceptului din spatele Twitter, acum tocmai li s-a ivit o nouă ocazie să o descopere.

Tocmai am primit o invitație de oferit, așa că voi da unuia dintre cei care îmi spun într-un comentariu mai jos, pe blog (nu pe Facebook, bătrâneii mei) de ce și-o dorește. Pe ebay se vând și cu 100$ :))))

Marea, exclusiva și fenomala extragere va avea loc vineri, 10 noiembrie, așa că aveți timp până atunci 🙂

Mie îmi place cum arată platforma și ce citesc pe acolo și mă găsiți aici sau cu Search, pe Bluesky – @andicarlan.bsky.social

Ce mai are mișto Bluesky este deck.blue, o aplicație separată, care îți afișează conținutul pe mai multe coloane, arătându-ți, în paralel, cam tot ce te interesează. Este clona lor după TweetDeck și arată foarte bine.

Ținând cont și de noua „facilitate” de la Facebook, de a plăti un abonament mai scump decât Netflix pentru a scăpa de reclame (și ăsta cred că e doar începutul), pare o alternativă din ce în ce mai bună.

UPDATE: Am primit mai multe invitații de la câțiva prieteni, așa că nu mai extrag nimic, vă dau la toți. Să mă votați dacă voi candida :)))))))))))

foto via Jaap Arriens / Sipa USA via AP

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.