Proiectul acesta minunat al Asociației Magic își propune să ajute micii pacienți și familiile lor, greu încercate, atât emoțional, cât și financiar, să nu rateze nicio vizită la control sau la tratament a vreunui copil bolnav de cancer.

Impactul financiar pe care îl are un diagnostic oncologic și tratamentul lui este enorm pentru o familie. De cele mai multe ori acestea nu își permit drumul până la spital. Nu vrem ca transportul să fie o piedică în calea vizitelor la control sau cele pentru tratament și recuperare, așa că l-am lăsat să fie ultima grijă a părinților prin proiectul Șofer de Suflet.

Asociația Magic

Am citit zilele trecute o postare de pe pagina lor de Facebook și mi s-au umplut ochii de lacrimi:

În luna octombrie, 91 de voluntari șoferi de suflet au parcurs 55.092 de kilometri – 203 drumuri spre spitale și înapoi spre casele familiilor cu copii grav bolnavi.
Nevoia, însă, a fost mai mare: am avut cereri de ajutor pentru 228 de drumuri.
25 nu le-am putut acoperi.
Dincolo de aceste cifre, sunt oameni. Oameni care nu știm cum sau dacă s-au descurcat să ajungă la tratament cu copiii.

Asociația Magic

Au fost lacrimi de emoție, generate de mesajul în sine, dar și de neputință, pentru că mi-aș fi dorit să fac ceva, însă, la câteva zile după propriul tratament chimio, eram lipsit de putere, de vlagă, zăcând la pat.

25 nu le-am putut acoperi. 25 nu le-am putut acoperi. 25 nu le-am putut acoperi. 25 nu le-am putut acoperi. 25 nu le-am putut acoperi. 25 nu le-am putut acoperi. 25 nu le-am putut acoperi.

Nu mi-am putut scoate asta din cap.

A doua zi mi-am făcut curaj și am aplicat ca voluntar. Și voi o puteți face – AICI

Astăzi am făcut primul drum, unde am luat o fetiță și pe mama ei de la Institutul Oncologic București și le-am dus acasă.
A fost o zi foarte ciudată, pentru că dimineață mă simțeam bine, apoi din ce în ce mai rău. Am anunțat că nu mai pot să ajut, pentru că felul în care mă simt este foarte imprevizibil și mi-e greu să mă bazez pe corpul și puterile mele, dar m-am simțit îngrozitor că îi lăsam baltă.
Am mâncat, m-am hidratat, am tras puțin de mine, și pe ultima sută de metri am revenit cu confirmarea că, totuși, voi putea ajuta.

Le-am așteptat să vină și mi s-au înmuiat picioarele. Mama încerca să fie tare, dar fetița de doar 14 ani arăta fix ca mine, într-una din zilele mele cele mai rele. Puternică și determinată să învingă, dar palidă și slăbită, și abia se ținea pe picioare. E atât de nedrept…

La întoarcere, singur în mașină, am plâns. Și acum, în timp ce scriu asta…

Mizeria asta de boală te descompune, te dezmembrează, te transformă și te seacă de viață, de sănătate, de timp, de bani, de pasiuni. Te împovărează și face tot posibilul să te domine. Poate fi învinsă, dar e nevoie de multă putere, voință, răbdare, curaj, și AJUTOR. Cu cât mai mulți oameni ajută, cu atât povara este mai ușoară.

Este mare nevoie de ajutor. Și de voluntari. Și de oameni buni. Și de șoferi de suflet. Dacă aveți posibilitatea, dați o mână de ajutor, cu orice puteți.

Dacă aveți permis auto, mașină, un cazier curat și un strop de timp de dăruit (și mai ales dacă sunteți din regiunea Moldovei – aici, cererea este foarte mare), vă așteptăm să vă înscrieți.
Nu trebuie să vă faceți griji pentru combustibil, se ocupă de asta Rompetrol (KMG International), partenerul nostru de drum și de suflet, de la primul kilometru, și donatorii invididuali care trimit sms cu textul DRUM, la 8845 (donație recurentă, 2 euro/lună) 🙏
Dacă nu sunteți posesori de permis, mașină sau timp, ne-ar fi de mare ajutor și doar să dați de veste printre prietenii voștri, reali sau virtuali: se caută Șoferi de Suflet!

Asociația Magic

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.