„Nu am putut dona nici de data asta, tot din cauza hemoglobinei mici, ca și luna trecută. Oboseală.” – asta credeam în decembrie 2018, ultima dată când am încercat să donez sânge, înainte de a afla că am cancer. De fapt, nu era oboseala de vină…

Mi-am promis de atunci că, deși nu mai pot dona sânge – cel puțin un timp – voi face tot ce pot pentru a pune în contact pacienții care au nevoie de sânge pentru a trăi, cu donatorii de sânge.

Acum eu trebuie să stau acasă, din cauza pandemiei de Coronavirus, și la fel și mulți alți pacienți cu probleme respiratorii sau sisteme imunitare compromise. Dar #StămAcasă este o campanie despre limitarea ieșirilor care nu sunt neapărat necesare, mai ales în locuri aglomerate, pentru a limita răspândirea infecției Covid19, nu despre izolare generală.

În București sunt(eți) peste 1.000.000 de donatori eligibili. Oameni sănătoși, tineri, care acum trebuie să evite aglomerațiile dar, într-un mediu controlat, pot dona sânge liniștiți. Pot face asta, extrem de ușor și sigur, cu o programare la donare în aplicația Donorium (iOS și Android). Astfel se evită cozile și chiar contactul cu alți donatori.

Lipsa de sânge de acum este unul dintre motivele pentru care mulți pacienți nu sunt operați, deși au mare nevoie VITALĂ de asta.

Centrul de Transfuzie București este acum unul dintre cele mai sigure locuri din București, datorită măsurilor de siguranță implementate: triaj individual, măsurarea temperaturii, dezinfectanți, măști de protecție, absolut tot ce este necesar pentru a se asigura un mediu steril, în care sănătatea donatorilor să nu fie afectată.

Nu știm cum vor evolua lucrurile în următoarele luni, însă știm sigur că, orice s-ar întâmpla, nevoia de sânge pentru ca mulți oameni buni să trăiască va exista și singura lor șansă sunteți voi, donatorii de sânge!

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.