În ultimul an am consultat medici și am vizitat spitale mai mult decât în toți ceilalți treizeci și șase de ani la un loc. Acum a venit rândul să apelez și la telemedicină, din cauza epidemiei de Coronavirus.

Am auzit despre Medicentrum și am început să-i urmăresc pe Facebook. Nu m-am grăbit cu programarea, pentru că erau la început și am vrut să-i las pe alții să testeze primii 🙂

Fondatorul Medicentrum, dr. Horațiu Ioani, este un neurochirurg despre care am auzit lucruri extraordinar de bune, așa că platforma mi-a captat atenția imediat.

Primul contact cu ei a fost în timpul interviurilor pe care le fac LIVE, pe pagina de Facebook Medicentrum, cu diverși medici, gratuit.
Interviurile sunt conduse foarte interactiv de Miruna Ioani. Primesc întrebări în timpul interviurilor și medicii răspund pe loc, cu răspunsuri întregi – acolo unde este posibil – nu cu invitații de a trece imediat în zona plătită, ceea ce reprezintă, în ceea ce mă privește, o mare bilă albă.

Am urmărit multe interviuri, din care am luat o grămadă de informații utile. Mi-am confirmat anumite bănuieli, mi-am lămurit diverse curiozități, iar o parte din informațiile culese de acolo le-am folosit și în articole pe blog și, cu siguranță, și în articole viitoare, pentru că sunt lucruri care cred că trebuie să ajungă la cât mai mulți pacienți.

Din procesul de diagnosticare a cancerului de colon cu care m-am luptat, am rămas cu câteva zone neclare pe partea de genetică, iar interviul cu dr. Adrian Trifa de marți seara a venit la fix. L-am ascultat, am întrebat, mi-a răspuns, dar aveam nevoie de mai multe informații decât ar fi putut să-mi ofere într-un live de jumătate de oră, gratis, alături de alte câteva sute de oameni străini.

După interviu am făcut o programare la dr. Trifa, prin Medicentrum. A doua zi, miercuri, am primit un telefon și un mail de confirmare că informațiile furnizate sunt suficiente pentru ca medicul să-mi ofere consultația online.
Două ore mai târziu m-a sunat și medicul ca să-mi confirme că va studia toate documentele primite, înainte de consultația propriu-zisă.

Joi, medicul mi-a trimis un SMS pentru a-mi spune că este pregătit să ne vedem online, oricând.
Ne-am auzit pe Skype, la prânz, mi-a răspuns cu răbdare tuturor întrebărilor, m-a ajutat să-mi lămuresc tot ce mi-era neclar și am făcut împreună planul de abordare pe următorii 15 ani.

Seara am primit și raportul medical detaliat, cu un rezumat al întregii consultații + recomandările aferente, apoi am primit factura, pe mail.
Am achitat-o online și așa s-a încheiat prima mea consultație prin telemedicină.

Acest serviciu de telemedicină a apărut încă dinaintea pandemiei, ca un mijloc extrem de util pentru a ajunge într-un timp rezonabil la medici la care altfel ar fi mult mai greu să ajungi, și pentru a obține o a doua opinie medicală.

Fiecare medic are onorariul propriu, menționat pe site, iar pentru fiecare specializare sunt mai mulți medici, astfel încât orice pacient să-și poată găsi corespondentul potrivit de partea cealaltă a stetoscopului 🙂

În concluzie, este un serviciu a cărei apariție o salut și pe care îl recomand, ca pacient care l-a și testat.

Aici poți solicita o consultație – https://medicentrum.ro/solicita-evaluare/

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.