Îmi place să vorbesc/scriu doar despre lucruri la care mă pricep și să folosesc cât pot de des exemplul personal ca să consolidez un anumit subiect sau teorie în care cred.

Am scris aici despre importanța repoziționării mentale și astăzi mi s-a ivit ocazia să o pun din nou în practică.

Trebuia să plecăm într-o scurtă ieșire la munte cu câțiva prieteni. Cazarea plătită în avans, totul aranjat.
Dar și eu și Alina ne-am simțit rău azi, așa că am decis să nu plecăm. Am pierdut contravaloarea unei nopți de cazare, iar fetele au fost super-dezamăgite.

Nici nouă nu ne-a picat bine, dar nu am avut de ales. S-a lăsat liniștea în casă și toată lumea era dezamăgită și tristă.

Toți ne gândeam doar la eșecul de a nu pleca și la ce zi nasoală este.

Nu aveam chef de nimic, însă teoria despre care am scris în articolul de mai sus se bazează exact pe asta: să faci ce nu ai chef, fix când nu ai chef, pentru a anula efectul negativ al stării de ruminație și inactivitate.

Așa că le-am întrebat pe fete dacă vor să ne jucăm. Eu nu mă joc aproape niciodată, ca regulă generală, așa că atunci când o fac, devine festival 🙂
Am jucat UNO, Monopoly, am râs, ne-am distrat, apoi am spart și curățat împreună nuci pentru cozonac, colivă sau mucenici – oricare va pica primul la rând. Ne-am jucat cu iepurele – micul nostru animăluț de companie, am făcut împreună și ordine, la final 🙂

A fost o jumătate de zi superbă, în care chiar m-am reconectat cu fetele și am râs mult cu toții.

Alina s-a odihnit și și-a mai revenit. La mine și-au făcut efectul perfuziile de hidratare de la prânz și mi-am revenit, iar mâine dimineață sunt sigur că vom fi cu toții suficient de bine cât să plecăm la munte, chiar și pentru doar două zile 🙂

Alternativa era să stăm cu toții triști, îmbufnați, regretând toată ziua că am ratat plecarea și o zi cu prietenii la munte, dar și banii de cazare.
Așa funcționează repoziționarea mentală și acesta este efectul efortului de a forța o schimbare, în loc să te mulțumești cu starea de fapt și să aștepți să treacă.

Sper să ajute. Pe noi sigur ne-a ajutat 🙂