Pentru părinți (și copii), singura perioadă mai grea decât intrarea sau revenirea în colectivitate este începerea sezonului rece. Și dacă le combini pe astea două… 🙂

Noi am descoperit Luivac acum vreo 4-5 ani, disperați după intrarea în colectivitate a Ioanei: 2 zile la grădiniță / 10-12 zile acasă. Cam asta era paritatea care ne dădea viața peste cap, și nouă, și ei…

De parcă asta nu ar fi fost suficient, tot cam în perioada aia și eu mă luptam cu infecții respiratorii acute repetate, de care nu reușeam să scap complet nici cu antibiotic, nici cu altceva.

Ni l-a recomandat dr. Veronica Șurlea și am început să-l luăm cu toții, în speranța că se va vedea o diferență. Coincidență sau nu, s-a văzut. Și, de atunci, îl luăm în fiecare an.

Luivac este un imunostimulant cu o acțiune puternică de apărare împotriva infecțiilor respiratorii. Un vaccin bacterian oral, care are 7 tulpini gripale. Cele mai frecvente bacterii dătătoare de bătăi de cap și de vizite la camera de gardă, de la Stafilococul Auriu la Klebsiella și faimoasa Haemophilus Influenzae.

Noi folosim Luivac doar pentru prevenție, înainte de a ne îmbolnăvi sau la câteva săptămâni după vindecare.
De regulă, începem administrarea prin septembrie-octombrie, că d-asta mi-a și venit ideea să scriu acum despre el.

Am tot ezitat să scriu/vorbesc despre Luivac, din cauza reticenței oamenilor la vaccinuri.
Însă, de când cu Covid și acceptarea vaccinului cu virus inactiv, pare că percepția s-a mai schimbat, așa că am riscat să povestesc 🙂

La fel ca vaccinul anti-Covid, și Luivac se ia după aceeași schemă: vaccin (1 pastilă/zi x 28 zile), apoi pauză (28 zile), apoi rapel (1 pastilă/zi x 28 zile)

De reținut – Luivac NU tratează boala.

Ba, mai rău, există riscul de agravare a simptomelor dacă este luat în timpul episodului de îmbolnăvire. Luivac se ia preventiv, pentru a crește imunitatea și a ajuta organismul să lupte mai ușor cu boala. În timpul bolii, la recomandarea medicului, se ia antibiotic sau tratament specific infecției contractate.

Vaccinul acesta, la fel ca cel antigripal sau cel anti-Covid, nu te ferește de îmbolnăviri, ci de formele grave ale bolii și de manifestările extreme. BONUS: poți scăpa fără niciun simptom, dacă ai noroc și sistemul imunitar e în formă.

Ca orice alt vaccin, poate da și el ceva simptome. De exemplu, acum noi luăm Luivac toți 4 și singura ușor „lovită” a fost (tot) Ioana. Doar în prima zi a avut ceva dureri de cap și o temperatură care a crescut până la 38,4. Nu s-a simțit perfect vreo 2 zile dar pentru restul de zile liniștite, merită, cu vârf și îndesat.

Nu costă o avere dar nu e nici un chilipr: 80-100 lei/persoană (2 cutii). Se eliberează doar cu rețetă și cel mai mic preț l-am găsit la Farmacia Tei.

Știai de Luivac? Folosești?