Ziua Internațională a Voluntariatului este un bun prilej de a le mulțumi tuturor celor care se implică și fac voluntariat, fie că o fac în cadrul unei organizații sau individual. 🤗

Este o zi excelentă pentru a aminti cauzele sociale, civice, de mediu, donarea de sânge – care este, de departe, cel mai personal gest de voluntariat pe care un om îl poate face 🩸

Voluntariatul este contagios – în sensul bun – și, fără să îți propui asta, are tendința de a ți se întoarce, atunci când ai cea mai mare nevoie de el.

Știu multe povești frumoase și am o grămadă de exemple în acest sens, încă cred că cel mai relevant este cel personal.
Când m-am îmbolnăvit grav și am avut nevoie de ajutor, nu mi-au fost alături doar prietenii, colegii și familia, ci și oamenii – cunoscuți sau nu – din toate comunitățile de voluntariat în care m-am implicat de-a lungul anilor.

Fără să aștept vreodată ceva la schimb, am primit ajutor de la oamenii din comunitățile de activiști civici, alături de care am înghețat în stradă la OUG13.

De la cei din comunitatea donatorilor de sânge, al cărei membru și promotor sunt și acum.

De la cei din asociații de mediu, cu care am petrecut zile întregi la plantat copaci sau igienizat zone verzi.

De la cei din comunitatea de părinți, din care fac parte ❤️

Îmi asum riscul interpretării drept laudă a enumerării de mai sus, pentru a vă convinge să vă implicați voluntar în activități cu care rezonați. Care vă fac plăcere. Care vă aduc satisfacții. Care se pot încadra în puținul timp disponibil al fiecăruia.

Voluntariatul aduce împreună oameni absolut fabuloși, din „bule”, domenii și zone geografice diferite, care, alminteri, ar fi avut șanse minime să se întâlnească vreodată.

Făcând voluntariat, am întâlnit cei mai valoroși oameni din viața mea. Majoritatea celor mai apropiați prieteni sunt tot din zona asta 🙂

Pentru copii, beneficiile sunt și mai mari, pentru că încep să aibă contact cu lumea aceasta fabuloasă cât încă sunt în formare și pot să ajute și să se bucure de educația și evoluția pe care voluntariatul ni le aduce, mult mai mult timp decât noi.

Asta-i treaba cu acest voluntariat, și cu puterea comunității!

La mulți ani și felicitări tuturor oamenilor, mici și mari, care fac voluntariat! ❤️

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Dacă vrei să primesti pe email cele mai noi articole publicate

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.